Piec konwekcyjno parowy – gastronomiczna szara eminencja

kulinaria

Wersje demo ERPWritten by:

Za czym stoi sukces dobrze prosperującej restauracji? Dobra reklama, wybitny kucharz, świetna lokalizacja czy wyselekcjonowane produkty, z których przygotowywane są potrawy? Zwykło się mówić, że kuchnia jest sercem domu, ale czy w przypadku restauracji jest inaczej? Dobrze wyposażone zaplecze, na czele którego stoi piec konwekcyjno parowy, może być odpowiedzią na wszystkie, stawiane pytania.

Prostota budowy pieca, a jego wielozadaniowy wymiar

Inwestycja w lokal gastronomiczny zaczyna się od kuchni. Stamtąd wychodzą potrawy, które smakiem i aromatem ściągają klientów, rozszerzając ich grono. Niezawodność zaplecza kuchni musi być oparta na pracowitości ludzkich rąk, ale też wysokiej jakości maszyn. Piec konwekcyjno parowy to urządzenie wielofunkcyjne i ekonomiczne, które sprawdza się przez długie lata. Dlaczego?

Nowoczesna technologia oparta jest na tradycyjnych zasadach działania i w tym tkwi sukces niezawodnego sprzętu. Nic tak bowiem nie jest cenione jak prosta obsługa, bezawaryjność i niskie koszty serwisowania. Jeśli brak jest skomplikowanych akcesoriów, serwis nie może dużo kosztować. Tym zachwyca piec konwekcyjno parowy.

Eko piec konwekcyjno parowy?

Oprócz walorów ekonomicznych, inwestycja w piec zostanie doceniona przez samego obsługującego, czyli kucharza. Łatwość obsługi, oraz możliwość tworzenia wysublimowanych smaków, to dla każdego fachowca czysta przyjemność z wykonywania własnego zawodu.

Piec konwekcyjno parowy posiada funkcję regeneracji, dzięki pracy na zasadzie pary wodnej. Oznacza to możliwość odgrzewania potraw, bez utraty ich walorów smakowych, oraz przesuszania, które często zdarzały się w przypadkach tradycyjnych pieców. Taka funkcja to spełnienie marzeń kucharzy, którzy chcą dbać o swoje dzieła, ale też ukłon w kierunku ochrony środowiska, ponieważ możliwe jest zmniejszenie marnowania jedzenia.

Para, która łączy parę jakość i oszczędność

Za co właściwie jest ta para odpowiedzialna? Cyrkulacja powietrza, oraz pary wewnątrz urządzenia przynosi efekty widoczne od razu, w postaci soczystych, smacznych potraw, a także skutki dalekosiężne, czyli oszczędność w prowadzeniu lokalu. W jaki sposób?

Stała cyrkulacja powietrza sprzyja efektywnej obróbce termicznej potraw, dzięki czemu zyskują one na swoim smaku i aromacie. Gorące powietrze, które wnika do środka dania wzbogaca jego jakość. Jednocześnie para wodna jest odpowiedzialna za przyspieszony tryb pracy urządzenia dzięki czemu widoczna jest oszczędność energii.

Piec konwekcyjno parowy dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl