Czego dowiesz się z artykułu
Naturalne przetwory owocowe kojarzą nam się z dzieciństwem. Do produkcji wykorzystywane były skarby z własnego ogródka, w których nie znajdowały się sztucznych dodatków. Smak ciężki do odwzorowania, praktycznie nie do odnalezienia na sklepowych półkach.
Naturalne przetwory owocowe są to smaki z dzieciństwa…
Rodzinne przetwory owocowe są niepowtarzalne oraz unikalne, jednak bardzo czasochłonne. Znalezienie kupnego zamiennika może okazać się bardzo trudne. Należy stawiać przede wszystkim na wysoką jakość i prosty skład.
Konfitury, dżemy, oraz powidła najbardziej smakują w środku zimy, dają nam powiew letnich wspomnień. Pozwalają na cieszenie się owocami nawet poza letnim sezonem.
Soki oraz syropy stanowią dobry dodatek do herbaty. Po ich dodaniu otrzymujemy smaczny, rozgrzewający napój. Wykonany z dodatkiem aronii, cytryny lub miodu sprawdzi się jako domowe lekarstwo na przeziębienie lub ból gardła.
To samo zdrowie…
Naturalne przetwory owocowe przygotowywane są bez użycia konserwantów oraz sztucznych barwników, dzięki czemu ich skład nie jest zbędnie skomplikowany.
Pozbawione są dodatkowych cukrów, również w ukrytych postaciach, takich jak syropów glukozowo-fruktozowego lub sacharoza.
Sprawdzona receptura i długoletnie doświadczenie pozwala na stworzenie konfitur, dżemów, a nawet soków, które oprócz doskonałej jakości posiadają wspaniały smak. Do naturalnych wyrobów wykorzystuje się owoce ze sprawdzonych upraw.
Czy to jest dobry wybór?
Zakup naturalnych przetworów owocowych jest dużo lepszym wyborem niż ich zwykłe zamienniki. Ponieważ nie posiadają zbędnych dodatków, które w nadmiarze mogą wpływać nawet negatywnie na organizm.
Polacy są narażeni, szczególnie zimą, na niedobory witamin. W tym okresie na rynku można dostać niewiele rodzimych owoców. Wtedy właśnie takie naturalne przetwory owocowe mogą być jednym ze źródeł witamin.
Dobre nawyki żywieniowe są podstawą zdrowego odżywiania. Każdy człowiek powinien stawiać na produkty o jak najlepszej jakości. Jest to inwestycja w zdrowie.